Moussekake – kjapt, superenkelt og perfekt
Lag moussekake på noen få minutter. Du vil alltid lykkes. Ved bruk av QimiQ Whip i stedet for kremfløte blir moussen frysestabil og syre- og alkoholstabil. Kaken får en lett og luftig konsistens og skiller seg ikke. Med denne raske og enkle fremgangsmåten får du alltid perfekt sluttresultat, uansett.
Ingredienser
Mandelbunn:
3 eggehviter str. M/L
130 g sukker
200 g mandelmel
40 g smeltet smør
Mousse:
Dette er grunnregelen for å lage mousse med QimiQ Whip. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen moussevariant. Kreativt og moro!
300 g (50 %) QimiQ Whip
1 dl (35 %) fruktpuré, sjokolade eller smak fra eget hode
2 dl (15 %) andre meieriprodukter (yoghurt, rømme, melk, kremost, fløte eller hva du ønsker)
3 stk. gelatinplater. 1 plate gelatin per dl veske som tilsettes utenom QimiQ Whip (gjelder ikke sjokolade).
Tilberedning
Mandelbunn:
1. Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme. Smør en springform på 24 cm og dryss med mel.
2. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret én og én spiseskje av gangen og pisk til massen blir til marengs.
3. Vend i mandelmelet og deretter det smeltede smøret, rør til massen er jevn.
4. Stek mandelbunnen midt i ovnen i 20–25 minutter, til den føles fast ved et lett trykk.
5. Avkjøl mandelbunnen i formen og vend den ut på et serveringsfat. Vask springformen innvendig og plasser den over mandelbunnen.
Mousse:
1. Visp QimiQ Whip pastry Cream til krem
2. Hell i fruktpuré, alkohol, sjokolade, rømme eller hva du måtte ønske. Skal du ha en moussekake som kan kuttes med kniv må du også tilsette 1 plate gelatin per dl veske du tilsetter.
3. Avkjøl. Moussekaken er nå klar.
Grunnregel for mousse
Modellen illustrerer grunnregelen for å lage mousse med QimiQ Whip. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen moussevariant. Kreativt og moro!