QimiQ Cream Base

til varme og pikante sluttprodukter som krever en glatt, kremete og stabil konsistens

Ideell til bruk i for eksempel gratenger, kremede sauser, smørsauser og supper

12 × 1 kg – EPD 4543906

5 kg - EPD 5778899


 
QimiQ Cream Base.png
 
 

Endelig er det mulig å produsere maten i god tid før bruk. QimiQ Cream Base binder væske, forsinker misfarging og gjør at rettene holder seg ferske og velsmakende lenger.

Bidrar til bedre økonomi og mer effektiv logistikk:

Gir opptil 60 % raskere produksjon
Bidrar til lengre presentasjonstid og bedre planlegging
Gjør det mulig å kaldprodusere for eksempel sauser – frysestabil 
 

Stabilt og enkelt med QimiQ Cream Base

Binder væske og emulgerer med smør og olje – også syre-, alkohol- og varmestabil
Erstatter mel, stivelse eller smør/meljevning helt eller delvis
Ekte råvarer uten kunstige tilsetningsstoffer

Hva våre kunder sier om QimiQ Cream Base:

Torove_sirkel2.png

«Vi bruker QimiQ mye til å lage ulike sauser og supper. Særlig siden det bidrar til at supper og sauser ikke skiller seg. Vi reduserer også matsvinnet fordi vi kan varme opp sausene igjen uten problemer.»

– Tor Ove Sørlie, kjøkkensjef i Hirtshals

Eksempler på anvendelse:

 

Kremige supper.

Frysesatbile fyldige supper som tåler syre og alkohol. Emulgerer lett med oljer og vann.

 

Kaker.

Binder på væsken og forhindrer at kakene tørker. Frysestabile uten kvalitetsforringelse

Sauser.

Raskere å lage. Kan kaldprodusere. Stabile kremige sauser som tåler syre og alkohol. Emulgerer lett med fett og vann.

 

Terter.

Frysestabile terter som holder høyeste kvalitet.

Eggerøre.

Eggerøre som holder seg fersk og fin lenge i bain marie. Slipper ikke væske. Frysestabil.

 

Quiche.

Frysestabile Quick som holder høyeste kvalitet

Gratenger.

Frysestabile gratenger som holder høyeste kvalitet.

 

Ingredienser

97 % fløte (av 16 % fett), 3 % naturlig stivelse (mais og tapioca)

QimiQ Cream Base er et ekte meieriprodukt (ingen deklarasjonspliktige ingredienser/tilsetningsstoffer) og er glutenfri.

Allergener: Melk

 

Næringsverdier per 100 gram

Ekte animalsk fløte
Ekte animalsk fløte

Energi 745 kJ / 178 kcal

Fett 15,5 g, herav mettede fettsyrer 10,6 g

Karbohydrater 6,7 g, herav sukkerarter 3,7 g

Protein 2,9 g

Fiber < 0,4 g

Salt 0,14 g

 

Kostholdshensyn og dietter

Halal-godkjent

Kosher-godkjent

Glutenfri

 

Emballasje

• 250 g – tetrapak – brett med 12 stk. – 12 måneders holdbarhet

• 1 kg – tetrapak – brett med 12 × 1 kg – antall kg per pall: 780 kg – 12 måneders holdbarhet

• 5 kg – bag-in-box – Antall kg per pall: 675 kg – 5 måneders holdbarhet

 

Slik brukes QimiQ Cream Base:

1. Rør QimiQ Cream Base inn i sausen eller suppen. Varm opp.

2. Ytterligere reduksjon er ikke nødvendig. Stivelsen er allerede aktivert. Dette gjør at den også kan brukes til å lage supper og sauser uten oppvarming.

 

Grunnregler for bruk:

Andelene vi anbefaler under mener vi gir best konsistens, og de er et godt utgangspunkt for ytterligere testing. Tilføy smak etter ønske. Du bestemmer selv konsistensen, stabiliteten og smaken gjennom smaksbærere som smør, olje, fløte, rømme, ost, mascarpone, frukt, grønnsaker, krydder, sukker osv.

 

Suppe:

Gratinering:

Eggerøre:

Brød og kaker:

Saus:

QimiQ%2Bpatentet+%281%29.jpg

QimiQ er mer kompakt og stabil enn tradisjonelle meieriprodukter

Les mer om hvorfor QimiQ har så unike egenskaper.

B-KnoblauchLauchsuppe_.jpg

Tåler høy temperatur og mye fett og syre uten å skille seg

Ved bruk i kremete supper og sauser kan QimiQ Cream Base erstatte mel og stivelse helt eller delvis.

QimiQ Cream Base kan også erstatte opptil 80 % av smøret i en oppskrift uten å endre opplevelsen av fylde og smak.

Dessert konsept (1).jpg

Gir sauser, dressinger og supper en kremete

og stabil konsistens

QimiQ Sauce Base er ideell til supper, fløtesauser, eggerøre, quicher, gratinering osv. Retter fremstilt med QimiQ Sauce Base reduserer bruk av dyre ingredienser som for eksempel egg, mascarpone, mozzarella og røkelaks med opp til 50 %. QimiQ er helt nøytral i smak og fungerer også som en smaksbærer på grunn av den fine strukturen i produktet. QimiQ Sauce Base er også bakestabil og vil kunne erstatte inntil 50 % av smør og/eller egg i deiger og kaker.

Bidrar til at brød og kaker holder seg ferske over flere dager

På grunn av den unike evnen til å binde væske, holder kaker seg ferske over flere dager. Erstatt opptil 50 % av smør og/eller egg i brød og kaker med QimiQ Sauce Base.

Kakene blir også frysestabile uten kvalitetsforringelse.

Oppskrift på Supper og Sauser :

Lag sausene fra bunnen av med ekte råvarer, men opp til 90 % raskere og med langt høyere stabilitet enn vanlige sauser.

Siden QimiQ er helt nøytral i smak og har en fin struktur, vil retter fremstilt med QimiQ Sauce Base redusere bruken av dyre råvarer som for eksempel egg, mascarpone, mozzarella og røkelaks med opptil 50 %. Siden QimiQ Sauce Base er bakestabil, kan den også erstatte opp til 50 % av smør og/eller egg i deiger og kaker.