QimiQ Cream Base
til varme og pikante sluttprodukter som krever en glatt, kremete og stabil konsistens
Ideell til bruk i for eksempel gratenger, kremede sauser, smørsauser og supper
12 × 1 kg – EPD 4543906
5 kg - EPD 5778899
Endelig er det mulig å produsere maten i god tid før bruk. QimiQ Cream Base binder væske, forsinker misfarging og gjør at rettene holder seg ferske og velsmakende lenger.
Bidrar til bedre økonomi og mer effektiv logistikk:
Gir opptil 60 % raskere produksjon
Bidrar til lengre presentasjonstid og bedre planlegging
Gjør det mulig å kaldprodusere for eksempel sauser – frysestabil
Stabilt og enkelt med QimiQ Cream Base
Binder væske og emulgerer med smør og olje – også syre-, alkohol- og varmestabil
Erstatter mel, stivelse eller smør/meljevning helt eller delvis
Ekte råvarer uten kunstige tilsetningsstoffer
Hva våre kunder sier om QimiQ Cream Base:
«Vi bruker QimiQ mye til å lage ulike sauser og supper. Særlig siden det bidrar til at supper og sauser ikke skiller seg. Vi reduserer også matsvinnet fordi vi kan varme opp sausene igjen uten problemer.»
– Tor Ove Sørlie, kjøkkensjef i Hirtshals
Eksempler på anvendelse:
Kremige supper.
Frysesatbile fyldige supper som tåler syre og alkohol. Emulgerer lett med oljer og vann.
Kaker.
Binder på væsken og forhindrer at kakene tørker. Frysestabile uten kvalitetsforringelse
Sauser.
Raskere å lage. Kan kaldprodusere. Stabile kremige sauser som tåler syre og alkohol. Emulgerer lett med fett og vann.
Terter.
Frysestabile terter som holder høyeste kvalitet.
Eggerøre.
Eggerøre som holder seg fersk og fin lenge i bain marie. Slipper ikke væske. Frysestabil.
Quiche.
Frysestabile Quick som holder høyeste kvalitet
Gratenger.
Frysestabile gratenger som holder høyeste kvalitet.
Ingredienser
97 % fløte (av 16 % fett), 3 % naturlig stivelse (mais og tapioca)
QimiQ Cream Base er et ekte meieriprodukt (ingen deklarasjonspliktige ingredienser/tilsetningsstoffer) og er glutenfri.
Allergener: Melk
Næringsverdier per 100 gram
Energi 745 kJ / 178 kcal
Fett 15,5 g, herav mettede fettsyrer 10,6 g
Karbohydrater 6,7 g, herav sukkerarter 3,7 g
Protein 2,9 g
Fiber < 0,4 g
Salt 0,14 g
Kostholdshensyn og dietter
Halal-godkjent
Kosher-godkjent
Glutenfri
Emballasje
• 250 g – tetrapak – brett med 12 stk. – 12 måneders holdbarhet
• 1 kg – tetrapak – brett med 12 × 1 kg – antall kg per pall: 780 kg – 12 måneders holdbarhet
• 5 kg – bag-in-box – Antall kg per pall: 675 kg – 5 måneders holdbarhet
Slik brukes QimiQ Cream Base:
1. Rør QimiQ Cream Base inn i sausen eller suppen. Varm opp.
2. Ytterligere reduksjon er ikke nødvendig. Stivelsen er allerede aktivert. Dette gjør at den også kan brukes til å lage supper og sauser uten oppvarming.
Grunnregler for bruk:
Andelene vi anbefaler under mener vi gir best konsistens, og de er et godt utgangspunkt for ytterligere testing. Tilføy smak etter ønske. Du bestemmer selv konsistensen, stabiliteten og smaken gjennom smaksbærere som smør, olje, fløte, rømme, ost, mascarpone, frukt, grønnsaker, krydder, sukker osv.
Suppe:
Gratinering:
Eggerøre:
Brød og kaker:
Saus:
Oppskrift på Supper og Sauser :
Lag sausene fra bunnen av med ekte råvarer, men opp til 90 % raskere og med langt høyere stabilitet enn vanlige sauser.