Smørkrem til kaker, muffins og dekorering – superkjapt og godt
Smørkrem med QimiQ Whip: Til kakefyll, kaketopping og dekorering. Å lage en luftig smørkrem er lett som en lek med QimiQ Whip. Du får masse smak samtidig som du beholder den luftige konsistensen og begrenser mengden fett. Med QimiQ Whip får du en krem som er enkel å sprøyte og er stabil over lang tid. Den er frysestabil og alkoholstabil, gir perfekt konistens og god smak, og er superenkel og rask å lage: Bare bland alle ingrediensene i en bolle!
Ingredienser
Basisoppskrift:
250 g (68 %) QimiQ Whip
44 g (12 %) smeltet smør
74 g (20 %) smak, for eksempel:
frukt-/bærcoulis
smeltet Smørbukk/salt karamell
smeltet sjokolade
Tilberedning
1. Pisk kjøleskapskald QimiQ Whip til luftig krem.
2. Tilsett forsiktig i smeltet smør, gjerne under konstant omrøring.
3. Tilsett og rør inn smakskomponent (20 %). Du kan for eksempel fordele kremen i 3 boller og tilsette 3 ulike smaker i hver:
bringebærpuré
smeltet Smørbukk/salt karamell
smeltet sjokolade
4. Kremen er klar til bruk. Fyll gjerne i sprøyteposer og dekorer muffins eller kaker.
Grunnregel for smørkrem
Modellen illustrerer grunnregelen for smørkrem med QimiQ Whip. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen smørkremvariant. Kreativt og moro!