Kaldprodusert hvitvinsaus
Tenk hvis du bare kunne blande alle ingrediensene til sausen på sekunder og så var den klar! Med QimiQ Cream Base kan du lage sausen raskt, enkelt og perfekt. Se Mathias Spieler Bugge lage en kjapp hvitvinsaus. Basisoppskriften på kremsauser som du kan variere i det uendelige er å blande 60 % QimiQ Cream Base og 40 % kraft og smak.
Ingredienser
550 g QimiQ Cream Base
70 g hvitvin
350 g vann
3 g løkpulver
18 g kyllingkraftpasta
4 g salt
0,2 g hvit pepper
6 g maismel
Fremgangsmåte
Alt blandes godt sammen. Kan så vakumpakkes og legges klart til bruk.
Modellen illustrerer grunnregelen for å lage kremete sauser med QimiQ Cream Base. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen variant. Kreativt og moro!
Tommelfingerregel til bruk i kremete sauser
Andelene vi anbefaler her mener vi gir best konsistens, og de er et godt utgangspunkt for ytterligere testing. Tilføy smak etter ønske. Du bestemmer selv konsistensen, stabiliteten og smaken gjennom smaksbærere som smør, olje, fløte, rømme, ost, mascarpone, frukt, grønnsaker, krydder, sukker osv.