Kremete saus: Parmesansaus
Her får du en kremete parmesansaus som også kan være fin til espuma-/iSi-/kremblåserflaske. Den skiller seg ikke, kan fryses, har silkemyk konsistens og kan varmes opp gjentatte ganger uten kvalitetsforringelse.
Ostesaus har en tendens til å bli kornete og skille seg når man tilsetter syre. Med QimiQ kan du balansere den fete osten med så mye syre du ønsker, men konsistensen blir allikevel helt perfekt. Den kan til og med fryses uten kvalitetsforringelse.
Se videoen med Michael Valborgland fra Flying Culinary Circus for flere tips.
Ingredienser
200 g QimiQ Classic
2 ss olivenolje
200 g Jarlsberg-ost, revet
200 g parmesan, revet
200 g fløte
salt og pepper
Fremgangsmåte
1. Bland alle ingrediensene og varm opp til 80–85 grader eller gi ett oppkok.
2. Om du ønsker, kan du helle sausen over i en iSi-flaske. Sausen tåler vannbad.
Tommelfingerregel til bruk i sauser
Andelene vi anbefaler her mener vi gir best konsistens, og de er et godt utgangspunkt for ytterligere testing. Tilføy smak etter ønske. Du bestemmer selv konsistensen, stabiliteten og smaken gjennom smaksbærere som smør, olje, fløte, rømme, ost, mascarpone, frukt, grønnsaker, krydder, sukker osv.