Stabil tilslørte bondepiker
Dette er en av våre dessertfavoritter. Genialt å anvende QimiQ til denne. Desserten er stabil og kan lages flere dager i forveien uten å endre kvalitet. Kremen holder seg like luftig og brødkrummen blir ikke våt og dvassen.
Grunnoppskrift
Ingredienser (Beregnet for 1/1 gastronorm)
Eplemos:
5 kg grønne epler, grovkuttede
2 kg sukker
2 ss kanel
5 cm revet ingefær (alt pulver)
2 ss kardemomme
Litt presset sitron
Kakesmuler/krumme
2 kg brødkrumme
½ kg blandede, hakkede nøtter
½ kg sukker
Smør til steking
Smelt smøret og tilsett brødkrumme, nøtter og sukker, evt en smak av kanel og ingefær. Brun blandingen til den er gylden og ha utover på brett for avkjøling. Kan lages god tid i forveien og oppbevares tørt og lufttett.
Brødkrumme kan enkelt lages selv. Legg brødrestene i en bakk, og la stå utildekket i et par dager i romtemperatur. Kjør deretter dette sammen i en kjøkkenmaskin.
Krem:
2 liter kremfløte
500 g QimiQ classic (romtemperatur)
Pisk kremen og rør inn glattrørt QimiQ godt inn i kremen.
Legg brødkrumme, syltetøy og krem lagvis i gastronormbakk. Avslutt med krem og brødkrumme. Pynt med mynte eller sitronmelisse. Kan også lages i porsjonsglass dagen i forveien og settes på kjøl.