Stabil tilslørte bondepiker

Tilslærte bondepiker.jpg

Dette er en av våre dessertfavoritter. Genialt å anvende QimiQ til denne. Desserten er stabil og kan lages flere dager i forveien uten å endre kvalitet. Kremen holder seg like luftig og brødkrummen blir ikke våt og dvassen.

 
 

Grunnoppskrift

 

Ingredienser (Beregnet for 1/1 gastronorm) 

Eplemos:

5 kg grønne epler, grovkuttede 

2 kg sukker 

2 ss kanel 

5 cm revet ingefær (alt pulver) 

2 ss kardemomme 

Litt presset sitron 


Kakesmuler/krumme

2 kg brødkrumme 

½ kg blandede, hakkede nøtter 

½ kg sukker 

Smør til steking 


Smelt smøret og tilsett brødkrumme, nøtter og sukker, evt en smak av kanel og ingefær. Brun blandingen til den er gylden og ha utover på brett for avkjøling. Kan lages god tid i forveien og oppbevares tørt og lufttett. 

Brødkrumme kan enkelt lages selv. Legg brødrestene i en bakk, og la stå utildekket i et par dager i romtemperatur. Kjør deretter dette sammen i en kjøkkenmaskin. 


Krem

2 liter kremfløte 

500 g QimiQ classic (romtemperatur)


Pisk kremen og rør inn glattrørt QimiQ  godt inn i kremen. 

Legg brødkrumme, syltetøy og krem lagvis i gastronormbakk. Avslutt med krem og brødkrumme. Pynt med mynte eller sitronmelisse. Kan også lages i porsjonsglass dagen i forveien og settes på kjøl.


Skjermbilde 2021-08-10 kl. 21.23.22.png

Se opplæringsdemo

Se opplæringsdemoen vi laget spesielt for sentralkjøkken og catering. Den varer i ca 20 minutter og omhandler hva QimiQ er og hvorfor og hvordan denne avnendes til å lage hjemmelagde desserter. Se den når det passer dere.

Design uten navn (2).jpg

Oppskriftshefte “Desserter for storproduksjon”

11 klassiske høykvalitets desserter. Ved å anvende QimiQ blir kvaliteten den samme, bare enklere og mer stabile.



La deg inspirere av flere fristende desserter:


Oppskriftshefte spesielt utviklet for sentralkjøkken og catering:

Forrige
Forrige

Stabil Multekrem

Neste
Neste

Yoghurt & sitronkrem med bær