Stabil Riskrem
Tradisjonell riskrem servert med rød saus - klassisk og godt. Nå kan riskremen bli produsert opp flere dager i forveien. Ved å tilsette ca 40% QimiQ Whip pastry krem i kremfløten, vil riskremen holde seg stabil og luftig. Den vil være lett og luftig hele tiden og vil ikke slippe væske. Den gode smaken vil også være den samme.
Grunnoppskrift
(Gir ca 100 porsjoner av 200 g)
Ingredienser:
12 kg risgrøt
2 kg QimiQ Whip Pastry Cream (kjøleskapkald)
5 liter kremfløte
0,600 kg sukker/vaniljesukker (smakes til)
Pisk kjøleskap Qimi Whip pastry cream glatt.
Tilsett fløten.
Pisk i 1 minutt.
Tilsett risengrøt, sukker og vaniljesukker og pisk i 3-4 minutter eller til den blir luftig
Anbefalt mengde pr. porsjon 110 gram
Fremgangsmåte
1. Visp den kjøleskapkalde QimiQ Whip til krem.
2. Tilsett kremfløten og sukker og pisk videre til ønsket volum.
3. Fyll i porsjonsbeger eller former.
4. Sett kaldt
Tips:
For en mer europeisk versjon, tilsett eventuelt litt rom, rosiner (dynket i rom) og/eller nøtter.
QimiQ Whip kan ikke overpiskes, så “kjør på”. Den blir heller ikke overpisket etter at kremfløten er tilsatt. Én pakke på 1 kg er nok til ca 50 porsjoner, så hvis du for eksempel skal ha 12 porsjoner, tar du bare og kutter av en fjerdedel av pakken. Sett kartonglokket tilbake på toppen og spar resten til en annen anledning.
Næringsverdier per 100 g
Energi 1239 kJ / 297 kcal
Fett 17,6 g, herav mettet fett 10,9 g
Karbohydrater 32,7 g
Protein 4,8 g
Fiber 3,7 g
Salt 0,1
Vitamin D 0 µg