Isparfait
– perfekt, superkjapp og superenkel!
Lag nydelig isparfait superkjapt med QimiQ Whip.
Med QimiQ Whip i isparfaiten sparer du tid (alt lages i en bolle). Den har en perfekt og myk konsistens uten krystaller. Den kan smakes til underveis og varieres i det uendelige, og holder seg også lenger på tallerken.
Grunnoppskrift du alltid vil lykkes med
30 % QimiQ Whip
20 % vanlig kremfløte
30 % sjokolade, annen smak, fruktpuré (må være tykk eller jevnet), krydder osv.
20 % egg
Modellen illustrerer grunnregelen for å lage isparfait med QimiQ Whip. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen parfait. Kreativt og moro!
Ingredienser til kokosparfait
300 g QimiQ Whip
2 dl fløte
200 g egg (ca. 30 egg)
300 g blanding av sukker og ønsket kokossmak, f.eks. kokospulver, kokosmelk eller kokosfløte
Ingredienser til sjokoladeparfait
300 g QimiQ Whip
2 dl fløte
200 g egg (ca. 3 egg)
300 g smeltet sjokolade
Fremgangsmåte
1. Visp QimiQ Whip til krem med kjøkkenmaskin.
2. Tilsett fløte og visp videre til blandingen tykner.
3. Tilsett egg og visp til alt er blandet godt.
4. Tilsett smeltet sjokolade, kokosblanding eller annen smak etter ønske.
5. Fordel i former/glass eller fyll en isboks og frys.
6. Ta ut av fryseren ca. 5 til 10 minutter før servering så den verste kulden slipper.
Dessert Demo
Se opplæringsdemoen vi laget spesielt for sentralkjøkken og catering. Den varer i ca 20 minutter og omhandler hva QimiQ er og hvorfor og hvordan denne avnendes til å lage hjemmelagde desserter. Se den når det passer dere.
Oppskriftshefte “Desserter for storproduksjon”
11 klassiske hjemmelagde desserter. Ved å anvende QimiQ blir kvaliteten den samme, bare enklere og mer stabile.
Andre stabile og fristende desserter: