Yoghurt & sitronkrem med bær
Dette er en enkel og frisk hverdags dessert som bringer frem matlyst! Den er stabil og kan lages flere dager i forveien uten å endre kvaliteten.
Grunnoppskrift
Ingredienser (gir ca 100 porsjoner av 150g):
3 kg QimiQ pastry Cream
5 kg Kremost naturell eller kesam
300 g sitronsaft
1 kg kremfløte
5 kg Bær fryste eller ferske
Smak til med sukker
Rør kjøleskapkald Qimi Whip pastry cream glatt.
Tilsett kremfløten og pisk til ønsket volum
Tilsett yoghurt, sitronsaft og sukker.
Smak til
Fyll bærene i porsjonsskåler og fyll kremen over Pynt med bær.
Kjøles godt før severing.
Fremgangsmåte
1. Visp den kjøleskapkalde QimiQ Whip til krem.
2. Tilsett melk og sukker og bland godt. Tilsett eventuelt litt rom.
3. Vend inn smeltet mørk sjokolade.
4. Fyll i porsjonsbeger eller former.
5. Sett kaldt i 3 timer.
Tips:
Skal du ha en mousse som kan kuttes, f.eks. til kaker, bruk 1 plate gelatin per dl væske som tilsettes utenom QimiQ Whip (gjelder ikke sjokolade).
Bytt gjerne ut melk med fløte.
Tilsett gjerne egg, alkohol eller andre smakskomponenter for konsistens og smak.
QimiQ Whip kan ikke overpiskes, så kjør på. Én pakke er nok til 50 beger, så hvis du for eksempel skal ha 12 begre, tar du bare og kutter av en fjerdedel av pakken. Sett kartonglokket tilbake på toppen og spar resten til en annen anledning.
Næringsverdier per 100 g
Energi 1239 kJ / 297 kcal
Fett 17,6 g, herav mettet fett 10,9 g
Karbohydrater 32,7 g
Protein 4,8 g
Fiber 3,7 g
Salt 0,1
Vitamin D 0 µg