Yoghurt & sitronkrem med bær

yoghurt & sitronkrem

Dette er en enkel og frisk hverdags dessert som bringer frem matlyst! Den er stabil og kan lages flere dager i forveien uten å endre kvaliteten.

 
 

Grunnoppskrift

 

Ingredienser (gir ca 100 porsjoner av 150g):

3 kg QimiQ pastry Cream

5 kg Kremost naturell eller kesam

300 g sitronsaft

1 kg kremfløte

5 kg Bær fryste eller ferske

Smak til med sukker

  1. Rør kjøleskapkald Qimi Whip pastry cream glatt.

  2. Tilsett kremfløten og pisk til ønsket volum

  3. Tilsett yoghurt, sitronsaft og sukker.

  4. Smak til

  5. Fyll bærene i porsjonsskåler og fyll kremen over Pynt med bær.

  6. Kjøles godt før severing.


 

Fremgangsmåte

1. Visp den kjøleskapkalde QimiQ Whip til krem.

2. Tilsett melk og sukker og bland godt. Tilsett eventuelt litt rom.

3. Vend inn smeltet mørk sjokolade.

4. Fyll i porsjonsbeger eller former.

5. Sett kaldt i 3 timer.

Tips:

Skal du ha en mousse som kan kuttes, f.eks. til kaker, bruk 1 plate gelatin per dl væske som tilsettes utenom QimiQ Whip (gjelder ikke sjokolade).

Bytt gjerne ut melk med fløte.

Tilsett gjerne egg, alkohol eller andre smakskomponenter for konsistens og smak.

QimiQ Whip kan ikke overpiskes, så kjør på. Én pakke er nok til 50 beger, så hvis du for eksempel skal ha 12 begre, tar du bare og kutter av en fjerdedel av pakken. Sett kartonglokket tilbake på toppen og spar resten til en annen anledning.

 

Næringsverdier per 100 g

Energi 1239 kJ / 297 kcal

Fett 17,6 g, herav mettet fett 10,9 g

Karbohydrater 32,7 g

Protein 4,8 g

Fiber 3,7 g

Salt 0,1

Vitamin D 0 µg

Skjermbilde 2021-08-10 kl. 21.23.22.png

Dessert Demo

Se opplæringsdemoen vi laget spesielt for sentralkjøkken og catering. Den varer i ca 20 minutter og omhandler hva QimiQ er og hvorfor og hvordan denne avnendes til å lage hjemmelagde desserter. Se den når det passer dere.

Design uten navn (2).jpg

Oppskriftshefte “Desserter for storproduksjon”

11 klassiske høykvalitets desserter. Ved å anvende QimiQ blir kvaliteten den samme, bare enklere og mer stabile.


La deg inspirere av flere fristende desserter:


Oppskriftshefte spesielt utviklet for sentralkjøkken og catering:

Forrige
Forrige

Stabil tilslørte bondepiker

Neste
Neste

Stabil Riskrem