Stabil Beurre Blanc Sauce (klassisk fransk smør saus)

QimiQ Butter sauce.jpg

Denne sausen er syre, varme og alkohol stabil og 100% naturlig. Sausen kan holdes i varmebad uten fare for at den skiller seg. Smak sausen gjerne til med f.eks Chili, ingefær eller sennep.



Ingredienser for 1130 g:

200 g QimiQ Cream Base

100 g Sjalottløk

20 g pepper korn

10 g Salvieblader

200 g Hvitvin

150 g Hvitvins eddik

50 g Sitron juice

400 g Smør

Salt & pepper



Fremgangsmåte:

  1. Ha Sjalottløk, pepperkorn, salvie, hvitvin, eddik og sitron juice i en kjele og la det koke opp. Reduser til ca 120 ml og sil av.

  2. Tilsett QimiQ Sauce Base og la det koke opp.

  3. Tilsett smør og få sausen til en kremet konsistens, med en stavmikser.

  4. Smak til med krydder

  5. Holdes varm i et vannbad til ca 65*C.

Skjermbilde 2021-07-30 kl. 11.59.13.png

Oppskrifshefte smørsauser

Få inspirasjon og last ned oppskriftshefte.

QimiQ Butter sauce (1).jpg

Demo

Bruk 12 minutter å ta en titt på vår demo som viser hvordan man anvender QiQ Base for å lage stabile smørsauser.


Se andre stabile sauser:

Forrige
Forrige

Sandefjordsmør som ikke sprekker

Neste
Neste

Base med basilikum