Stabil Beurre Blanc Sauce (klassisk fransk smør saus)
Denne sausen er syre, varme og alkohol stabil og 100% naturlig. Sausen kan holdes i varmebad uten fare for at den skiller seg. Smak sausen gjerne til med f.eks Chili, ingefær eller sennep.
Ingredienser for 1130 g:
200 g QimiQ Cream Base
100 g Sjalottløk
20 g pepper korn
10 g Salvieblader
200 g Hvitvin
150 g Hvitvins eddik
50 g Sitron juice
400 g Smør
Salt & pepper
Fremgangsmåte:
Ha Sjalottløk, pepperkorn, salvie, hvitvin, eddik og sitron juice i en kjele og la det koke opp. Reduser til ca 120 ml og sil av.
Tilsett QimiQ Sauce Base og la det koke opp.
Tilsett smør og få sausen til en kremet konsistens, med en stavmikser.
Smak til med krydder
Holdes varm i et vannbad til ca 65*C.
Oppskrifshefte smørsauser
Få inspirasjon og last ned oppskriftshefte.
Demo
Bruk 12 minutter å ta en titt på vår demo som viser hvordan man anvender QiQ Base for å lage stabile smørsauser.
Se andre stabile sauser: