Kremet gulrotsuppe med ingefær og appelsin

 

Ingredienser

900 g QimiQ Sauce Base

200 g hakket løk

8 g hakket ingefær

1 dl olivenolje

6 g sukker

800 g gulrot

5 dl appelsinjuice

2 l oksebuljong (kan bruke terninger, kan også byttes ut med kylling- eller kalvebuljong)

1 g pepper

30 g salt

90 ml balsamicoeddik

 

Tilberedning

1. Stek løk og ingefær i sukker og olje.

2. Tilsett gulrot og appelsinjuice og reduser noe av væsken.

3. Tilsett kraft og kok i 5–10 minutter til gulroten er mør.

4. Tilsett QimiQ Sauce Base, kok opp og kjør deretter suppen i en blender til suppen er glatt.

5. Smak til med eddik, salt og pepper.


Tommelfingerregel til bruk i kremete supper

Andelene vi anbefaler her mener vi gir best konsistens, og de er et godt utgangspunkt for ytterligere testing. Tilføy smak etter ønske. Du bestemmer selv konsistensen, stabiliteten og smaken gjennom smaksbærere som smør, olje, fløte, rømme, ost, mascarpone, frukt, grønnsaker, krydder, sukker osv.

Modellen illustrerer grunnregelen for å lage suppe med QimiQ Sauce Base. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen variant. Kreativt og moro!

Modellen illustrerer grunnregelen for å lage suppe med QimiQ Sauce Base. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen variant. Kreativt og moro!


Andre stabile gode retter:

Forrige
Forrige

Syrlig brokkolisuppe