Kremet gulrotsuppe med ingefær og appelsin
Ingredienser
900 g QimiQ Sauce Base
200 g hakket løk
8 g hakket ingefær
1 dl olivenolje
6 g sukker
800 g gulrot
5 dl appelsinjuice
2 l oksebuljong (kan bruke terninger, kan også byttes ut med kylling- eller kalvebuljong)
1 g pepper
30 g salt
90 ml balsamicoeddik
Tilberedning
1. Stek løk og ingefær i sukker og olje.
2. Tilsett gulrot og appelsinjuice og reduser noe av væsken.
3. Tilsett kraft og kok i 5–10 minutter til gulroten er mør.
4. Tilsett QimiQ Sauce Base, kok opp og kjør deretter suppen i en blender til suppen er glatt.
5. Smak til med eddik, salt og pepper.
Tommelfingerregel til bruk i kremete supper
Andelene vi anbefaler her mener vi gir best konsistens, og de er et godt utgangspunkt for ytterligere testing. Tilføy smak etter ønske. Du bestemmer selv konsistensen, stabiliteten og smaken gjennom smaksbærere som smør, olje, fløte, rømme, ost, mascarpone, frukt, grønnsaker, krydder, sukker osv.
Andre stabile gode retter: