Syrlig brokkolisuppe
Denne brokkolisuppen smaker utrolig godt. Et sting av syrlighet fra rømmen og krydder fra karven. Den er kremete, fyldig og god. Gled deg. Den blir ofte servert hjemme hos oss som en av favorittsuppene.
Oppskriften gir ca. 2 liter ferdig suppe. Tilsvarer ca. 10 porsjoner á 2 dl.
Ingredienser
1000 g brokkoli
200 g løk
300 g rømme/creme fraiche
300 g QimiQ Cream Base (alternativt QimiQ Classic)
1200 g suppekraft eller vann med buljong
4 fedd hvitløk
karve, salt (avhengig av suppekraft/buljong) og pepper
For en proteinberiket suppe anbefales å tilsette 120 g Protein Plus (proteinpulver)
Fremgangsmåte
1. Kutt løk, hvitløk og brokkoli i buketter.
2. Stek løk i litt smør eller olje til løken er blank.
3. Tilsett brokkoli, krydder og buljong (vann).
4. Kok brokkolien mør.
5. Mos blandingen ved hjelp av stavmikser eller foodprocessor.
6. Kok opp suppen og tilsett rømme og QimiQ. Smak eventuelt til med mer krydder.
7. Ta en liten del av den ferdiglagde suppen over i en liten bolle og la den avkjøle seg. Tilsett Protein Plus og rør godt ved hjelp av visp eller stavmikser. Når proteinpulveret har løst seg helt opp og ikke er synlig lenger, tar du den berikede delen av suppen tilbake i gryten under konstant omrøring. Vær spesielt oppmerksom på at det fort kan svi seg i bunnen av gryten.
8. Varm eller kok opp suppen (under omrøring) og server.
Se andre fristende stabile retter: