Velykket tradisjonell Karamellpudding på 15 minutter- hver gang.

karamellpudding.png

Å lage tradisjonell karamellpudding er ikke vanskelig, men det tar litt tid og oppgavene må bare gjøres helt riktig. Med denne oppskriften er du garantert å få et velykket resultat og du slipper å bruke vannbad. Med andre raskere og enklere.

Tips: Ønsker du å bruke oppskriften du allerede har. Kan du alternativt erstatte ca 20% av melken eller fløten med 20% QimiQ Classic. Bruk samme fremgangsmåte som den tradisjonelle oppskriften. Ved å anvende QimiQ Classic vil du sikre et godt resultat uten ”piper”.

 

Ingredienser for 800g

For puddingen:

250 g QimiQ Classic (romtemperert)

40 g Sukker

50 g Hel eggmasse

60 g Kremfløte 38 % fett.

Korn fra ca 1 stk vaniljestand alt annen vaniljesmak

For Karamellsausen:

100 g QimiQ Classic, (romtemperert)

200 g Sukker

100 g Kremfløte 38% fett

Tilberedning av karamellpuddingen

  1. For puddingen: Varm opp sukker, helegg, kremfløte og vanilje intill det tykner, avkjøles.

  2. Tilsett QimiQ classic til eggeblandingen og bland sammen til det er jevn masse

  3. For karamellsaus: Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele inntil det har fått en lett brun farge. tilsett kremfløten. Tilsett QimiQ Classic til det har fått en kremet konsistens.

  4. Tilsett karamellsausen i former og dekk til bunnen. Avkjøles

  5. Tilsett blandingen for puddingen over karamellsausen og sett til avkjøling.

  6. Velt karamellpuddingen ut av formene og server med sausen som er igjen.

Tips:

Som alternativ metode kan du bruke din eksisterende oppskrift og fremgangsmåte, men bytte ut ca. 20 % av kremfløten med QimiQ Classic. Da sikrer du at karamellpuddingen ikke får «piper» og blir mer stabil.

Husk også å tilsette ca. 15 % glattrørt QimiQ Classic i den piskede kremen. Da kan kremen tilberedes i forkant, og den holder seg stabil og luftig helt til den blir sur.

Skjermbilde 2021-08-10 kl. 21.23.22.png

Dessert Demo

Se opplæringsdemoen vi laget spesielt for sentralkjøkken og catering. Den varer i ca 20 minutter og omhandler hva QimiQ er og hvorfor og hvordan denne avnendes til å lage hjemmelagde desserter. Se den når det passer dere.

Design uten navn (2).jpg

Oppskriftshefte på høykvalitets desserter som er spesielt tilpasset sentralkjøkken & catering

11 klassiske hjemmelagde desserter som er raskere, enklere og mer stabile enn med tradisjonell oppskriter. Reduser stress og forenkl dine oppskrifter. Få samme sluttresultat. Test dem ut !

 

Andre stabile, frisende og enkle desserter:

Forrige
Forrige

Sjokoladepudding

Neste
Neste

Stabil mangokrem