Velykket tradisjonell Karamellpudding på 15 minutter- hver gang.
Å lage tradisjonell karamellpudding er ikke vanskelig, men det tar litt tid og oppgavene må bare gjøres helt riktig. Med denne oppskriften er du garantert å få et velykket resultat og du slipper å bruke vannbad. Med andre raskere og enklere.
Tips: Ønsker du å bruke oppskriften du allerede har. Kan du alternativt erstatte ca 20% av melken eller fløten med 20% QimiQ Classic. Bruk samme fremgangsmåte som den tradisjonelle oppskriften. Ved å anvende QimiQ Classic vil du sikre et godt resultat uten ”piper”.
Ingredienser for 800g
For puddingen:
250 g QimiQ Classic (romtemperert)
40 g Sukker
50 g Hel eggmasse
60 g Kremfløte 38 % fett.
Korn fra ca 1 stk vaniljestand alt annen vaniljesmak
For Karamellsausen:
100 g QimiQ Classic, (romtemperert)
200 g Sukker
100 g Kremfløte 38% fett
Tilberedning av karamellpuddingen
For puddingen: Varm opp sukker, helegg, kremfløte og vanilje intill det tykner, avkjøles.
Tilsett QimiQ classic til eggeblandingen og bland sammen til det er jevn masse
For karamellsaus: Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele inntil det har fått en lett brun farge. tilsett kremfløten. Tilsett QimiQ Classic til det har fått en kremet konsistens.
Tilsett karamellsausen i former og dekk til bunnen. Avkjøles
Tilsett blandingen for puddingen over karamellsausen og sett til avkjøling.
Velt karamellpuddingen ut av formene og server med sausen som er igjen.
Tips:
Som alternativ metode kan du bruke din eksisterende oppskrift og fremgangsmåte, men bytte ut ca. 20 % av kremfløten med QimiQ Classic. Da sikrer du at karamellpuddingen ikke får «piper» og blir mer stabil.
Husk også å tilsette ca. 15 % glattrørt QimiQ Classic i den piskede kremen. Da kan kremen tilberedes i forkant, og den holder seg stabil og luftig helt til den blir sur.
Andre stabile, frisende og enkle desserter: