Pasjonsfruktmousse

Superkjapp og enkel mousse med QimiQ og fruktpuré som alltid fungerer! Å lage mousse med bare krem er et kunststykke. Med QimiQ Whip blir det en lek. QimiQ binder alt du tilsetter og gjør at sluttresultatet blir perfekt hver gang. Bruk din favorittoppskrift, men gjør hele produksjonsprosessen langt enklere. Du trenger blant annet bare en rørebolle. QimiQ Whip gjør moussen stabil, lett og luftig i inntil 14 dager!

 
illustrasjoner dessertkonsept (4).png
 

Grunnoppskrift

1000 g (50 %) QimiQ Whip

350 g (35 %) fruktpuré, smeltet sjokolade eller smak fra eget hode

150 g (15 %) andre meieriprodukter (yoghurt, rømme, melk, kremost, fløte eller hva enn du ønsker)

Skal du ha en mousse som kan kuttes, f.eks. til kaker, bruk 1 plate gelatin per dl væske som tilsettes utenom QimiQ Whip (gjelder ikke sjokolade).

 

Fremgangsmåte

1. Visp QimiQ Whip til krem. Den kan ikke overpiskes, så kjør på.

2. Hell i pasjonsfruktpuré. Her kan du bytte ut med all slags fruktpuré, alkohol, sjokolade, rømme, sukker eller hva du måtte ønske. Smak til og vær kreativ. Hvis moussen din skal ha vaniljekrem, kan du bare tilsette egg, vaniljestang, fløte og sukker rett i bollen.

3. Bruk sprøytepose for å fordele moussen i porsjonsbeger, eller fyll en kakeform hvis du lager moussekake.

4. Avkjøl og moussen er klar.

5. Dekorer med pasjonsfrukt eller annen pynt.

 
Grunnregel for å lage mousse med QimiQ.

Grunnregel for å lage mousse med QimiQ.

Skjermbilde 2021-08-10 kl. 21.23.22.png

Dessert Demo

Se opplæringsdemoen vi har laget spesielt for sentralkjøkken og catering. Den varer i ca 20 minutter og omhandler hva QimiQ er og hvorfor og hvordan denne avnendes til å lage hjemmelagde desserter. Se den når det passer dere.

Design uten navn (2).jpg

Oppskriftshefte “Desserter for storproduksjon”

11 klassiske høykvalitets desserter. Ved å anvende QimiQ blir kvaliteten den samme, bare enklere og mer stabile.


La deg inspirere av flere fristende desserter:


Forrige
Forrige

Panna cotta – latterlig enkel

Neste
Neste

Grunnoppskrift: Fromasj