Semulepudding (prinsessepudding) med eplesmak
Ingredienser
Tilberedning
Eplesemulegrøt :
Lag semulegrøt med eplejuice og semulegryn. Se alternativ metode nedenfor for sous-vide produksjon av semulegrøten.
Rør inn romtemperert QimiQ classic. Dersom semulegrøten er kald er det viktig å røre romtemperert helt glatt og fri for klumper før den tilsettes grøten.
Bland sukker, vanilje og eplesemulegrynsmassen godt sammen.
Fyll i former og kjøl ned. La det stå i kjøleskapet i minimum 4 timer ved 4 grader eller lavere.
Anbefalt mengde per porsjon er 150 g.
Eplesemulegrøt sous-vide:
Kan lages lang tid i forveien.
1. Eplejuice og semulegryn pakkes i en kokepose og settes til vakuum 0,9.
2. Rist semulegrynene og eplejuice sammen inne i posen.
3. Damp/kok massen på 100 grader i 45 minutter.
Næringsverdier per 100 g
Energi 1035 kJ / 245 kcal
Fett 7,9 g, herav mettet fett 5,1 g
Karbohydrater 40,2 g
Protein 3,5 g
Fiber 0,5 g
Salt 0,1
Kostnadsutregning
Vi har satt opp en utregning som viser at ved å bruke QimiQs produkter og produksjonsmetode vil det gi en total kostnadseffektivitet som har gunstig innvirkning på pris per porsjon.
Variablene kan være forskjellige fra kjøkken til kjøkken. Det er avgjørende at man har riktig piske- og porsjoneringutstyr og at man benytter seg av anbefalt produksjonsmetode.