Sjokolademousse

Å lage sjokolademousse med bare krem er et kunststykke. Med QimiQ Whip blir det en lek. QimiQ binder alt du tilsetter og gjør at sluttresultatet blir perfekt hver gang. Bruk din favorittoppskrift, men gjør hele produksjonsprosessen langt enklere. Du trenger blant annet bare en rørebolle. QimiQ Whip gjør moussen stabil, lett og luftig i inntil 14 dager!

 
illustrasjoner dessertkonsept (5).png
 
 

Vedlagt utregning viser at det er et stort innsparingspotensiale ved å bruke denne sjokolademousse oppskriften med QimiQ Whip sammenlignet med tradisjonelle oppskrifter. Kvaliteten blir den samme.

Se hva ditt kjøkken kan spare i tid og råvarekostnader ved å bruke denne oppskriften sammenlignet med tradisjonell sjokolademousse. Sett inn verdiene som gjelder for ditt kjøkken i de gule feltene.

*Variablene i den vedlagte utregningen er lagt til grunn for tallene under.



Grunnoppskrift

 
Skjermbilde 2021-01-07 kl. 16.38.20.png
 

Fremgangsmåte

1. Visp QimiQ Whip til krem.

2. Tilsett melk og sukker og bland godt. Tilsett eventuelt litt rom.

3. Vend inn smeltet mørk sjokolade.

4. Fyll i porsjonsbeger eller former.

5. Sett kaldt i 3 timer.

Tips:

Skal du ha en mousse som kan kuttes, f.eks. til kaker, bruk 1 plate gelatin per dl væske som tilsettes utenom QimiQ Whip (gjelder ikke sjokolade).

Bytt gjerne ut melk med fløte.

Tilsett gjerne egg, alkohol eller andre smakskomponenter for konsistens og smak.

QimiQ Whip kan ikke overpiskes, så kjør på. Én pakke er nok til 50 beger, så hvis du for eksempel skal ha 12 begre, tar du bare og kutter av en fjerdedel av pakken. Sett kartonglokket tilbake på toppen og spar resten til en annen anledning.

 

Næringsverdier per 100 g

Energi 1239 kJ / 297 kcal

Fett 17,6 g, herav mettet fett 10,9 g

Karbohydrater 32,7 g

Protein 4,8 g

Fiber 3,7 g

Salt 0,1

Vitamin D 0 µg

Modellen illustrerer grunnregelen for å lage mousse med QimiQ Whip. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen moussevariant. Kreativt og moro!

Modellen illustrerer grunnregelen for å lage mousse med QimiQ Whip. Bruk derfor denne fordelingen om du vil lage din egen moussevariant. Kreativt og moro!

Skjermbilde 2021-08-10 kl. 21.23.22.png

Dessert Demo

Se opplæringsdemoen vi har laget spesielt for sentralkjøkken og catering. Den varer i ca 20 minutter og omhandler hva QimiQ er og hvorfor og hvordan denne avnendes til å lage hjemmelagde desserter. Se den når det passer dere.

Design uten navn (2).jpg

Oppskriftshefte på høykvalitets desserter som er spesielt tilpasset sentralkjøkken & catering

11 klassiske hjemmelagde desserter som er raskere, enklere og mer stabile enn med tradisjonell oppskriter. Reduser stress og forenkler dine oppskrifter. Få samme sluttresultat. Test dem ut !


La deg inspirere av flere fristende desserter:


Oppskriftshefte spesielt utviklet for sentralkjøkken og catering:

Forrige
Forrige

Stabil mangokrem

Neste
Neste

Semulepudding (prinsessepudding) med eplesmak