Sjokolademousse
Å lage sjokolademousse med bare krem er et kunststykke. Med QimiQ Whip blir det en lek. QimiQ binder alt du tilsetter og gjør at sluttresultatet blir perfekt hver gang. Bruk din favorittoppskrift, men gjør hele produksjonsprosessen langt enklere. Du trenger blant annet bare en rørebolle. QimiQ Whip gjør moussen stabil, lett og luftig i inntil 14 dager!
Vedlagt utregning viser at det er et stort innsparingspotensiale ved å bruke denne sjokolademousse oppskriften med QimiQ Whip sammenlignet med tradisjonelle oppskrifter. Kvaliteten blir den samme.
Se hva ditt kjøkken kan spare i tid og råvarekostnader ved å bruke denne oppskriften sammenlignet med tradisjonell sjokolademousse. Sett inn verdiene som gjelder for ditt kjøkken i de gule feltene.
*Variablene i den vedlagte utregningen er lagt til grunn for tallene under.
Grunnoppskrift
Fremgangsmåte
1. Visp QimiQ Whip til krem.
2. Tilsett melk og sukker og bland godt. Tilsett eventuelt litt rom.
3. Vend inn smeltet mørk sjokolade.
4. Fyll i porsjonsbeger eller former.
5. Sett kaldt i 3 timer.
Tips:
Skal du ha en mousse som kan kuttes, f.eks. til kaker, bruk 1 plate gelatin per dl væske som tilsettes utenom QimiQ Whip (gjelder ikke sjokolade).
Bytt gjerne ut melk med fløte.
Tilsett gjerne egg, alkohol eller andre smakskomponenter for konsistens og smak.
QimiQ Whip kan ikke overpiskes, så kjør på. Én pakke er nok til 50 beger, så hvis du for eksempel skal ha 12 begre, tar du bare og kutter av en fjerdedel av pakken. Sett kartonglokket tilbake på toppen og spar resten til en annen anledning.
Næringsverdier per 100 g
Energi 1239 kJ / 297 kcal
Fett 17,6 g, herav mettet fett 10,9 g
Karbohydrater 32,7 g
Protein 4,8 g
Fiber 3,7 g
Salt 0,1
Vitamin D 0 µg